Sladki krompir je že stoletja na seznamu jedi kultur po vsem svetu. K nam ga je v času odkrivanja Ameriške celine prinesel Krištof Kolumb, a Ameriški staroselci so ga uživali že več tisočletij pred tem.

Pripravimo ga lahko na tisoč in en način. Pite, pire, kolački, mafini, solate, enolončnice… Prava »multi funkcionalna« sestavina.

Danes pa izveste, kako na zelo enostaven način sladki krompir spečemo v pečici.

Svež sladki krompir najprej dobro operemo pod vodo. V pekač položimo peki papir, sladki krompir pa brez lupljenja in rezanja na koščke premažemo z olivnim oljem in »našpikamo« z vilicami. Vse skupaj začinimo s soljo in kančkom popra. Pečico pred peko segrejemo na 190° C. Tako enostavna je priprava za peko. Sedaj pekač s krompirjem položimo v pečico in pečemo 50-60 minut. Ko je sladki krompir dobro pečen, mu lahko dodamo še malo masla ali kisle smetane. Jed je pripravljena!

Pečen sladki krompir je super priloga, ki poživi okuse celotni jedi. Pa naj vam tekne!