POTREBUJEMO:

1 žlička deviškega oljčnega olja
1 narezana čebula
2 narezani stebli zelene
3 sesekljani stroki česna
500g narezanega krompirja
250ml vode ali zelenjavne juhe
5g morske soli
60g sveže rukole
100ml kokosovega mleka
Sveže mleti črni poper

V velikem loncu segrej olje na srednjem ognju in na njem praži čebulo in zeleno približno 8 minut. Dodaj česen in ga praži 1 minuto. Nato dodaj krompir narezan na kockice, 250ml vode in sol in počakaj, da vse skupaj zavre. Nato zmanjšaj ogenj in pokrij lonec za 20 minut, da se vse skupaj ohladi. Nato dodaj rukolo in mešaj, dokler ne nastane lepa zelena barva (3min). Vse skupaj zmešaj v mešalniku, da je tekstura gladka in jo nato prelij nazaj v lonec. Z mešanjem dodaj kokosovo mleko, ščepec soli in poper. Juho postrezi toplo.

Pa naj vam tekne! 😄