Porciji: 2

Potrebujemo

  • 300 g krompirja
  • 1 veliko glavo radiča treviso
  • 2 skodelici kodrolistne endivije
  • 1 čebulo
  • Žlico semen granatnega jabolka
  • 1 limono
  • Žlico olivnega olja
  • Sol, poper

Priprava:

Krompir v slani vodi zavremo in pustimo, da se kuha na šibkem plamenu, dokler ne postane mehak. Nato ga osušite, oluščite in prerežite na polovico.

V ponvi segrejte žlico olivnega olja in vanjo položite prerezane krompirje. Posolite in popoprajte ter pecite, dokler krompirji ne pozlatijo in se dobro zapečejo.

Medtem operite in posušite radič ter endivijo. Liste narežite na trakove. Čebulo oluščite in jo razrežite na tanke rezine.

Radič in endivijo položite na krožnik ali v skledo. Dodajte čebulne rezine, semena granatnega jabolka ter prek enakomerno iztisnite limono. Na solato položite še pečen krompir in postrezite.

Pa naj vam tekne!